Over Ria

Mijn naam is Ria Kuipers-Andrea, trouwambtenaar

Getrouwd met Kees en moeder van drie volwassen kinderen.Ik ben beëdigd buitengewoon ambtenaar van een middelgrote gemeente in Zuid Holland. Ons huwelijk, destijds voltrokken in het mooie stadhuis van Gouda, was een saaie bedoening. In die tijd was er geen voorgesprek met de trouwambtenaar. De speech was een opsomming van algemeenheden die voor elk bruidspaar passend had kunnen zijn.
In 1994 werd ik gevraagd of ik trouwambtenaar wilde worden. Met veel plezier heb ik hier op geantwoord: Ja, ik wil! Sinds september 1994 ben ik beëdigd huwelijksambtenaar en heb inmiddels met veel plezier meer dan 250 huwelijken en partnerregistraties mogen voltrekken.

Als zelfstandig trouwambtenaar ben ik, in overleg met de door jullie eventueel uitgekozen gemeente, benoembaar als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand op de door jullie gekozen trouwdag. Ook kunnen jullie, in overleg met de gemeente waar jullie willen trouwen, een keuze maken voor een andere locatie dan een stadhuis of gemeentehuis. Op dit gebied is veel mogelijk en natuurlijk geef ik hierover persoonlijk advies en denk ik hierover graag met jullie mee. Als zelfstandige trouwambtenaar voltrok ik inmiddels diverse huwelijken en trouwceremonies op locatie, in binnen- en buitenland. Ik mocht het JA woord vragen in het Stedelijk Museum te Schiedam, in het mooie Stadhuis van Gouda, in de Glazen Zaal in Den Haag en in het mooie oude stadhuis aan de Groenmarkt. Ook bij Alfred’s in Alphen aan den Rijn, aan de Reeuwijkse plassen, in L‘Escala in Spanje, aan het Gardameer in Italië, in Florence, in Valencia, in Barcelona en aan het Lago Maggiore mocht ik Trouwceremonies verzorgen. In kasteel Ter Leyen in Belgie ben ik inmiddels ook ” kind aan huis “.

Kindjes met hamer

Een verbintenis tussen twee mensen is boven alles een unieke en feestelijke gebeurtenis. In overleg met het bruidspaar verzorg ik huwelijksvoltrekkingen en trouwceremonies op locatie, waarin de wensen van bruid en bruidegom voorop staan. Als er kinderen bij zijn, betrek ik die er desgewenst helemaal bij. Het bruidspaar krijgt een persoonlijk verhaal en alles gaat zoals het bruidspaar dit wil. Humor en een ongedwongen sfeer staan bij mij zeer hoog genoteerd. Voor het bruidspaar, hun familie en vrienden maak ik er graag een onvergetelijke dag van, op een locatie naar keuze. Wilt u op de Domtoren trouwen, op een veerpont of op de Eiffeltoren, niets is mij te gek.

Bent u geïnteresseerd, dan kunt u vrijblijvend informeren via het contactformulier.